Mondhygiënist

Een mondhygiënist werkt samen met u om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Uw gebit en tandvlees kan optimaal gezond blijven en worden, daarnaast helpt dit uw mond fris en mooi te houden. Wanneer u veel last heeft van o.a. tandsteen, gaatjes, bloedend tandvlees of een slechte adem is een bezoek aan de mondhygiënist aan te raden. Ook wanneer u extra mondzorg nodig heeft door o.a. zwangerschap, een orthodontische behandeling, de aanwezigheid van een implantaat of een ziekte kunt u bij de mondhygiënist terecht. De mondgezondheid hangt namelijk samen met de algemene gezondheid. Zo worden hart- en vaatziekten, suikerziekte en zwangerschapscomplicaties bijvoorbeeld al langer gekoppeld aan mondproblemen.

Een mondhygiënist is een paramedicus gespecialiseerd in de preventieve mondzorg. ‘Mondhygiënist’ is een beschermde titel die alleen gevoerd mag worden door personen met een HBO-diploma Mondzorgkunde. In het Diploma Register Mondhygiënisten ziet u wie deze titel mogen voeren.

Voor een bezoek aan de mondhygiënist heeft u geen verwijzing meer nodig van de tandarts. Echter (wanneer gewenst) zal de mondhygiënist goed contact hebben met de tandarts over het verloop van de behandeling.

De mondhygiënist van Tandartsenpraktijk Brouwhuis is lid van de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten (NVM) en staat ingeschreven bij het KwaliteitsRegister voor Mondhygiënisten.

Share This