Mondhygiënist - De behandeling

De behandeling bij de mondhygiënist bestaat allereerst uit het in kaart brengen van de conditie van het tandvlees, het kaakbot en het gebit. De mondhygiënist bekijkt of u last heeft van een tandvleesontsteking (gingivitis) en of ook het ondergelegen kaakbot aangedaan is (parodontitis). Wanneer er sprake is van parodontitis vindt er afbraak plaats van kaakbot rondom de tanden en kiezen en zal het kaakbot zich terugtrekken. De aangedane tanden en kiezen verliezen zo hun steun en kunnen los gaan staan. Zonder behandeling zal het uiteindelijk leiden tot verlies van het gebit.

Samen met u bepaalt de mondhygiënist de behandeling en het behandeltraject.
Wanneer nodig geeft de mondhygiënist advies/voorlichting en wordt het uw gebit gereinigd.
Een reiniging bestaat uit het (grondig) verwijderen van tandplak, aanslag en tandsteen boven en/of onder het tandvlees van worteloppervlakken. Behandelingen bij de mondhygiënist kunnen onder lokale verdoving uitgevoerd worden.

Ook kinderen zijn van harte welkom bij een mondhygiënist! Een behandeling bestaat meestal uit het geven van uitleg en advies betreft poetsen en het belang hiervan. Wanneer nodig wordt er voedingsadvies gegeven en wordt het gebit gereinigd.

Door al op jonge leeftijd te leren hoe de tanden en kiezen verzorgd horen te worden, gaan we samen voor een leven lang gezond, mooi en pijnvrij gebit!

Share This