Extra zorg en aandacht

Uw kinderen verdienen extra zorg en aandacht binnen de Tandartsenpraktijk Brouwhuis. Onze mondzorgkundigen maken zo kennis met uw kind op de jonge leeftijd en zorgen ervoor dat uw kind vertrouwen krijgt in onze omgeving. We zullen tijdens controle het gebit samen met uw kind netjes poetsen. Zo leren we uw kind aan wat we doen, hoe we het doen en winnen we het vertrouwen vanaf een jonge leeftijd. De juiste benadering en vertrouwen zijn de basis binnen kindertandheelkunde.

Tandheelkunde voor kinderen

Aandacht voor preventie (het voorkomen van gaatjes)

Wie op de juiste manier zijn tanden poetst en gezonde eetgewoontes heeft, houdt zijn gebit gaaf. Wij informeren u graag over de juiste manier van poetsen en de rol van gezonde voeding. Door regelmatig bij ons op controles te komen, ontstaat er een band tussen uw kind en ons.

Met poetsinstructies, gebitsreiniging, fluoride en eventuele laklaagje op de diepe groeven (sealen) proberen we samen met u het gebit van uw kind gaatjesvrij te houden. Mocht er een gaatje ontstaan, beoordelen we altijd of het nodig is om het gaatje te vullen. Als er een gaatje gevuld moet worden gebruiken we vrijwel altijd een verdoving zodat de behandeling voor uw kind pijnvrij is. Daarnaast werken we het liefst met vulmaterialen waarin fluoride aanwezig is (glasionomeer), dit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van de tanden.

Geen zorgen over de kosten

Alle behandelkosten voor kinderen tot 18 jaar die noodzakelijk zijn om een gebit gezond te houden worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat ook als u niet aanvullend verzekerd bent voor tandheelkunde, de tandartskosten van uw kind wél vergoed worden (met uitzondering van kronen, beugels en implantaten). U hoeft zelf dus niet voor de tandheelkundige behandelingen van uw kind te betalen. Er is ook geen sprake van een eigen risico voor de behandeling van kinderen. Op deze manier wordt de financiële drempel van u weggenomen als uw kind door ons gezien en behandeld wordt.

Tandheelkunde voor kinderen

Tips voor een gezond kindergebit

Onderstaand volgen 6 tips om te zorgen dat het gebit van uw kind gaaf blijft:

  1. Zorg voor maximaal 7 eet- en drinkmoment per dag
  2. Poets vanaf het doorbreken van het eerste tandje met fluoridetandpasta
  3. Geef uw kind na het poetsen ’s avonds geen eten of drinken
  4. Neem je kind vanaf het doorbreken van het eerste tandje mee naar de tandarts
  5. Poets 2 keer per dag 2 minuten
  6. Geef geen sap of limonade aan kleine kinderen

Aanmelden als patiënt

Bent u op zoek naar een tandarts voor uw kind? Meld uw kind dan aan als patiënt bij Tandartsenpraktijk Brouwhuis. Wij verwelkomen graag nieuwe patiënten! Klik op onderstaande knop om u aan te melden als patiënt.

Aanmelden als patiënt

Aanvullende informatie

Voor aanvullende informatie kunt u de folder van het Ivoren Kruis via de onderstaande knop inzien.

Bekijk de folder

Interessant om te lezen