Vastgestelde tarieven door de Nederlandse Zorgautoriteit

Elke verrichting die is uitgevoerd, oftewel prestatie, is omschreven met een code en het bijhorende tarief, die door de Nederlandse Zorgautoriteit is vastgesteld.

Omdat wij liever met u dan met onze financiële administratie bezig zijn, hebben wij de verwerking van tandartsrekeningen overgedragen aan Infomedics. Infomedics is een factoringsbedrijf die gespecialiseerd is in het factureren en innen van medische rekeningen. Infomedics probeert het grootste gedeelte van de tandartsrekening bij uw zorgverzekeraar te declareren. Het deel van de tandartsrekening dat niet vergoed wordt, wordt daarna door Infomedics of uw zorgverzekering bij u in rekening gebracht.

Digitale tandartsrekening

Als uw mobiele telefoonnummer en e-mailadres bij ons bekend zijn, bieden wij u de mogelijkheid om uw tandartsrekeningen digitaal via Infomedics te ontvangen.

Na uw eerste bezoek aan onze praktijk ontvangt u van Infomedics een papieren rekening én een e-mail waarin u wordt uitgenodigd een account aan te maken op infomedics.nl. Bij het aanmaken van uw account heeft u de papieren rekening nodig.

Na het aanmaken en het koppelen van de papieren rekening, worden uw tandartsrekeningen voortaan digitaal op uw account van Infomedics geplaatst. Wanneer er een nieuwe rekening voor u klaar staat, ontvangt u van Infomedics een e-mail. Via Ideal of andere betaalmogelijkheden, kunt u eenvoudig de tandartsrekening digitaal betalen.

Liever op papier?

U bent niet verplicht uw rekening digitaal te ontvangen. Wilt u dit liever niet? Betaalt u dan de papieren rekening die u van Infomedics ontvangt.

Voorkom onnodige rente- en incassokosten

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen en deze termijn is bindend. Het is belangrijk dat u zich houdt aan deze betalingstermijn, u voorkomt hiermee onnodige rente- en incassokosten. Indien u niet in staat bent om uw nota op tijd te betalen, neemt u dan contact op met Infomedics voor een betalingsregeling.

Meer informatie

Wilt u een adreswijziging doorgeven of heeft u vragen over uw tandartsrekening? Neemt u dan contact op met Infomedics via telefoonnummer 036 20 31 900 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Servicedesk van Infomedics is iedere werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar. U kunt ook terecht op de website infomedics.nl voor de werkwijze, betalingen en uw tandartsrekening. Wij bieden factoring door Infomedics aan u als een service van onze praktijk.

Interessant om te lezen